Jos palaria!

duminică, 18 aprilie 2010
Oltchimul e in finala Ligii Campionilor dupa 24-20 cu Gyor.

Jos palaria pentru fetele de la Oltchim. Au dus sportul romanesc acolo unde nu ne asteptam. Si daca tot suntem in finala de ce sa nu o si castigam. Meciul pleaca de la 0-0 iar jocul este deschis oricarui rezultat. Fiecare echipa are sanse egale sa castige trofeul pentru ca sunt deja doua echipe valoroase: Viborg si Oltchim care au demonstrat ca merita sa joace finala.
Una peste alta, meciul de azi a insemnat pentru mine 60 de minute in care nu am respirat, nu m-am miscat din fata televizorului si timp care mi s-a parut ca a curs mai greu ca niciodata. Emotie, nervi dar pe final mult asteptata bucurie.
In prima repriza meciul a mers cap la cap, ambele echipe au facut greseli care au fost sanctionate aproape de fiecare data de adversar. Dupa 30 de minute de joc in care am trait intens scorul a fost 11-10 in favoarea echipei din Valcea. Dupa pauza insa lucrurile au devenit clare. Ada Nechita, Cristina Neagu, Paula Ungureanu si restul echipei au fost senzationale. Paula a avut 5 interventii la rand care parca au dat aripi jucatoarelor de pe teren si care le-au facut sa marcheze gol dupa gol, distantandu-se la 4-5 goluri apoi mentind diferenta fata de adversar. E normal, si in partea a doua au fost greseli insa Oltchimul a mers mai bine ca niciodata, fetele au aratat o dorinta de joc si o daruire iesita din comun si au reusit sa se impuna la o diferenta de 4 goluri in fata Gyorului.Asadar dupa un 24-20, rezultat meritat pentru fetele lui Voina, Oltchimul este in finala Ligii Campionilor si poate spera la castigarea acestui trofeu, singurul care lipseste din palmaresul echipei valcene.
Finala se va juca pe 8/9 mai - turul si 16-17 mai - returul in compania echipei daneze Viborg HK, echipa unde evolueaza si romanca Cristina Varzaru. Fiecare dintre noi spera la mai mult si suntem convinsi ca Oltchim este capabila sa castige trofeul.
Performanta valcencelor este poate cel mai frumos cadou pentru Oana Manea, pivotul care astazi implineste 25 de ani. Ii spun si eu "La multi ani!" si succes in ceea ce face si o activitate cat mai lunga in handbal.
Din pacate finala se va juca la Bucuresti pentru ca noi nu stim sa apreciem adevarata valoare si nu suntem in stare sa avem o sala de macar 3.000 de locuri pentru aceste fete minunate care sunt aproape singurele ce mai fac cinste sportului romanesc.
Pentru Oltchim au marcat in partida de la Valcea: Nechita - 8 goluri; Neagu - 5 goluri; Manea - 4 goluri; Stanca - 2 goluri; Simkute - 2 goluri; Vizitiu - 1 gol; Puscasu - 1 gol; Meirosu - 1 gol.
Asadar nu ne ramane decat sa speram ca fetele vor aduce Liga la Valcea si pentru a le incuraja si a le felicita pentru jocul de astazi las aici o melodie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu